Hörmann torziórugó R706 rugófeszítő kónusszal

Gyártó: Hörmann
  • Alkatrész a 20-as, 30-as és 40-es sorozatú szekcionált kapukhoz
  • a kapulap súlyának kiegyensúlyozására szolgál
  • rugófeszítő kónusszal együtt szállítva
Cikkszám: 3051914
Elérhetőség: 1 db raktáron
Várható szállítás: 2024. július 16.
42.480 Ft (33.449 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Részletfizetés

Részletfizetés

Vásárolj most, fizess később! Gyorsan, egyszerűen, banki ügyintézés nélkül. 0% THM 100% ONLINE Nincsenek rejtett költségek. Részletfizetési információk: https://superhome.hu/reszletfizetes
Gyors igénylés online

Gyors igénylés online

Biztosra akarsz menni? Nézd meg elérhető-e számodra a részletfizetés erre a termékre bármilyen elköteleződés nélkül. Előbírálat 7 perc alatt. Előbírálat indítása https://bnpl.instacash.hu/superhome/prescore
Segítünk ha elakadtál

Segítünk ha elakadtál

További kérdéseid lennének, vagy csak a rendelésedet adnád le telefonon? Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre. Tel.: 06 30/251-5280
Hörmann torziórugó R706 rugófeszítő kónusszal
42.480 Ft (33.449 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Hörmann R706 torziós rugó leírása

Kiváló minőségű eredeti torziórugó a Hörmann-tól, azonnali szállítással | cikkszám: 3051914 | ár: 42.480 Ft

A torziós rugó a szekcionált kapu alkatrésze. Az R706 garázskapu rugót gyári pótalkatrészként szállítjuk. A Hörmann szekcionált kapuk torziórugói kiegyensúlyozzák a kapulap súlyát. A nagy igénybevétel miatt a garázskapu rugók fokozatosan elhasználódnak, emiatt pedig idővel ki kell azokat cserélni.

Biztonsági utasítás: Mindig mindkét rugót ki kell cserélni. A rugók a számítás során meghatározott nyitásciklusra vannak kalkulálva. Ha a kapu egyik rugója eltörik, akkor már a másik rugó is közvetlenül a kalkulált töréshatár közelében van.

A rugó egyik végére erősített kis alumínium táblácskáról lehet tudni, hogy ez egy eredeti alkatrész. A garázskapu gyártója a teljesítmény egyensúlyának helyreállítása érdekében mindkét rugó cseréjét javasolja. A régebbi rugó már hosszú évek óta elő van feszítve, ezért a terhelés hatására gyorsabban enged, mint az új torziós rugó. Ezért ebben az esetben túl nagy súly nehezedik az új rugóra, így az gyorsabban eltörhet. 

Az R706 torziórugó műszaki adatai (általunk mérve)

Tekercselés iránya: jobbos
Belső átmérő: 50 mm
Alapanyag átmérő: 6,2 mm
A fordulatok száma nyugodt állapotban: 133
Teljes hossza ellazítva:  825 mm

Régi torziórugók cseréje

Az, hogy egy rugó milyen gyorsan hibásodik meg, az a kapu méretétől, súlyától és a kapu teljesített működésszámától (nyitásciklusától) függ. A működési idő néhány évtől akár több évtizedig is terjedhet. A Hörmann torziórugók precízen méretezettek, így az adott szekcionált garázskapukhoz minden esetben kifogástalanul illeszkednek. Ezen alkatrészek még sok év múlva is elérhetők lesznek a régebbi sorozatokhoz. 

A szekcionált kapu szerelését, karbantartását, javítását csak szakember végezheti (EN 12635 szerinti kompetens személy). Ha a kapu tönkremegy (nehézjárású lesz vagy más zavar lép fel) az ellenőrzéssel / javítással közvetlenül szakembert bízzon meg! A kötelek és a rugók nagy feszültség és forgatónyomaték alatt állnak. A károsodott rugók és kötelek adott esetben súlyos sérülések okozói lehetnek, emiatt javasoljuk, hogy a javítással közvetlenül szakembert bízzon meg!

Mint minden Hörmann termékre, a kivételesen magas minőségi szabvány természetesen a pótalkatrészekre is vonatkozik. Európában már piacvezetők vagyunk a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások terén. A gondos és barátságos kiszolgálás, valamint a több évtizedes szakértelem, ill. a rövid szállítási határidők további előnyt jelentenek.

Termék címkék:
hörmann R706 rugó torziórugó