Hörmann torziórugó L702 /L21/ rugófeszítő kónusszal

Gyártó: Hörmann
  • Alkatrész a 20-as, 30-as és 40-es sorozatú szekcionált kapukhoz
  • a kapulap súlyának kiegyensúlyozására szolgál
  • a régi L21 rugó cserealkatrészeként is használható
  • rugófeszítő kónusszal együtt szállítva
Cikkszám: 3051907
Elérhetőség: 3 db raktáron
Várható szállítás: 2024. július 16.
33.520 Ft (26.394 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Részletfizetés

Részletfizetés

Vásárolj most, fizess később! Gyorsan, egyszerűen, banki ügyintézés nélkül. 0% THM 100% ONLINE Nincsenek rejtett költségek. Részletfizetési információk: https://superhome.hu/reszletfizetes
Gyors igénylés online

Gyors igénylés online

Biztosra akarsz menni? Nézd meg elérhető-e számodra a részletfizetés erre a termékre bármilyen elköteleződés nélkül. Előbírálat 7 perc alatt. Előbírálat indítása https://bnpl.instacash.hu/superhome/prescore
Segítünk ha elakadtál

Segítünk ha elakadtál

További kérdéseid lennének, vagy csak a rendelésedet adnád le telefonon? Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre. Tel.: 06 30/251-5280
Hörmann torziórugó L702 /L21/ rugófeszítő kónusszal
33.520 Ft (26.394 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Hörmann L702 / L21 torziós rugó leírása

Kiváló minőségű eredeti torziórugó a Hörmann-tól, azonnali szállítással | cikkszám: 3051907 | ár: 33.520 Ft

A torziós rugó a szekcionált kapu alkatrésze. Az L702 garázskapu rugót gyári pótalkatrészként és a régi L21-es típusú rugó teljes cserealkatrészeként is szállítjuk. A Hörmann szekcionált kapuk torziórugói kiegyensúlyozzák a kapulap súlyát. A nagy igénybevétel miatt a garázskapu rugók fokozatosan elhasználódnak, emiatt pedig idővel ki kell azokat cserélni.

Biztonsági utasítás: Mindig mindkét rugót ki kell cserélni. A rugók a számítás során meghatározott nyitásciklusra vannak kalkulálva. Ha a kapu egyik rugója eltörik, akkor már a másik rugó is közvetlenül a kalkulált töréshatár közelében van.

A rugó egyik végére erősített kis alumínium táblácskáról lehet tudni, hogy ez egy eredeti alkatrész. A garázskapu gyártója a teljesítmény egyensúlyának helyreállítása érdekében mindkét rugó cseréjét javasolja. A régebbi rugó már hosszú évek óta elő van feszítve, ezért a terhelés hatására gyorsabban enged, mint az új torziós rugó. Ezért ebben az esetben túl nagy súly nehezedik az új rugóra, így az gyorsabban eltörhet. 

Az L702 / L21 műszaki adatai (általunk mérve)

Tekercselés iránya: balos
Belső átmérő: 50 mm
Alapanyag átmérő: 4,65 mm
A fordulatok száma nyugodt állapotban: 92
Teljes hossza ellazítva: 428 mm

Régi torziórugók cseréje

Az, hogy egy rugó milyen gyorsan hibásodik meg, az a kapu méretétől, súlyától és a kapu teljesített működésszámától (nyitásciklusától) függ. A működési idő néhány évtől akár több évtizedig is terjedhet. A Hörmann torziórugók precízen méretezettek, így az adott szekcionált garázskapukhoz minden esetben kifogástalanul illeszkednek. Ezen alkatrészek még sok év múlva is elérhetők lesznek a régebbi sorozatokhoz. 

A szekcionált kapu szerelését, karbantartását, javítását csak szakember végezheti (EN 12635 szerinti kompetens személy). Ha a kapu tönkremegy (nehézjárású lesz vagy más zavar lép fel) az ellenőrzéssel / javítással közvetlenül szakembert bízzon meg! A kötelek és a rugók nagy feszültség és forgatónyomaték alatt állnak. A károsodott rugók és kötelek adott esetben súlyos sérülések okozói lehetnek, emiatt javasoljuk, hogy a javítással közvetlenül szakembert bízzon meg!

Mint minden Hörmann termékre, a kivételesen magas minőségi szabvány természetesen a pótalkatrészekre is vonatkozik. Európában már piacvezetők vagyunk a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások terén. A gondos és barátságos kiszolgálás, valamint a több évtizedes szakértelem, ill. a rövid szállítási határidők további előnyt jelentenek.

Termék címkék:
hörmann L21 L702 rugó torziórugó